Alice in Wonderland 1

vmbo 1 bb

Doel van de les:


-Kennismaken met het verhaal van Alice-

Na bekijken van 2 filmpjes zelf een strip kunnen maken-

Zelf een foto van het werk kunnen maken en uploaden op je website.

Alice in Wonderland of Alice's Avonturen in Wonderland (Alice's Adventures in Winderland) is een boek van de Britse schrijver Lewis Carroll. Het verhaal is één van de bekendste verhalen voor kinderen uit het Verenigd Koninkrijk. Veel Britse kinderen zijn met het sprookje opgegroeid. Het verhaal is geschreven in 1865 en is een voorbeeld van een modern sprookje.

 

Het boek gaat over Alice Liddell, die op een dag een wit konijn volgt. Via een holle boomstam komt ze in een andere wereld terecht, genaamd Wonderland. In deze wereld komt ze verschillende dieren tegen, waaronder de dodo, de muis, de rups en de Cheshire Cat. Ook ontmoet ze de hertogin en de gekke hoedenmaker. In het boek komen nog al vreemde gebeurtenissen voor en onzin is een woord dat vaak herhaald wordt.

In de filmpjes kun je zien hoe Alice in Wondeland terecht komt. De tekenfilm is al erg oud, het tweede filmpje is een heuse film, misschien heb je deze al gezien?

Verdeel een vel papier in 4 vakken (kaders) en maak een korte strip van het witte konijn en Alice die vallen in het gat.

Teken in kader 1: voor het gat, kader 2 en 3 in het gat aan het vallen

en kader 4 de landing.

Vergeet je zelfverzonnen titel van de strip niet!

Maak een foto van je strip en zet die op een nieuwe pagina op je website! 

Zet er een tekstvak bij en beschrijf in 50 woorden wat je al weet van Alice en wie ze ontmoet in dit eerste stukje van het verhaal.

Wat moet je nu weten?


-Alice in Wonderland  is een boek van de Britse schrijver Lewis Carroll uit Engeland.-Het verhaal is geschreven in 1865 en is een voorbeeld van een modern sprookje.-Het boek gaat over Alice Liddell, die op een dag een wit konijn volgt. Via een holle boomstam komt ze in een andere wereld terecht, genaamd Wonderland.